петък, 13 май 2016 г.

Моите. Твоите. Нашите деца



В един момент осъзнах, че по-лично няма как да бъде.
Не е само това - дали познавам децата.
Това е вниманието, времето и приходите, от които лишавам своите деца, докато обикалям студиа, давам интервюта, опровергавам лъжци, ровя в документи, пиша текстове.
Миналата година Фондът е подпомогнал 1390 деца. Чакащите в момента са десетки.
Да – в един момент осъзнах, че би трябвало да е лично и за много други.
А сме шепа хора.
Имаме семейства, работа, лични проблеми.
Не можем и не бива да сме сами в това.
Умолявам родителите, на които им пука, и на които им стиска, да вземат нещата в свои ръце. Ние няма да спрем да питаме и да разобличаваме мерзостта на арестите от 20-ти април. Но справедливостта е едно.
Унищоженият Фонд - друго. Ние сме безсилни да залепим счупеното. И какво като знаем, че в момента администрацията на Фонда е абсолютно безпомощна? И какво, като изнесохме списък с чакащите деца?
Пишете впечатленията и преживяванията си при работа с Фонда директно на телевизиите. Прочетете правилника за работа на ЦФЛД (http://cfld-bg.com/new/bg/Pravilnitsi-c187). Научете правата си и задълженията на администрацията.
Пращайте жалбите си директно в деловодството на Министерството на здравеопазването - delovodstvo@mh.government.bg - а след това им звънете и настоявайте да получите входящ номер (тел. 02/ 9301 175, 02/ 9301 176)
Както написа Бояна Петкова, за разлика от Петър Москов, ние знаем какво значи "нашите дечица". Аз знам. Тя знае. И вие знаете.
Хайде, размърдайте се...

Няма коментари:

Публикуване на коментар