сряда, 17 август 2016 г.

Пробуждане

Според Мишо, Беглика, по време на Фестивала, е "у дома".
Той е един от хората, които стоят зад тайнството, наречено "Островът на тишинавтите". Един опит на група хора, занимаващи се с театър на сетивата, да накарат друга група хора, да стигнат до тях. И до себе си.
Тихо.
Без думи.
С отваряне на несъществуващи врати - към себе си.
Да разбереш какво искаш.
Къде си.
Кой си.
Кое е истинско.
Като оставиш в плен сетивата и ги пуснеш да творят, там, на малкия остров в язовира.

Всичко е различно на Беглика. Там залезът плаче, а изгревът боли. Физически. Пропит от влагата и студа на августовската нощ под звездите. Там всички звезди са СуперНова, нощите имат бодливо-сладкия вкус на самота, а слънчевите лъчи носят изцеление. И усмивки. Непознатите са приятели. И всички са щастливи. По някакъв начин. И заедно. Дори когато са сами.

Тази година беглишките гори ще са още по-дълбоки с Deep Forest. Носителят на Грами през 1995г. ще бъде на беглишката сцена в съботната нощ. И това е само част от музикалното вълшебство, което се очертава да звучи четири дни и нощи над родопскитя язовир. Markandeya (Swe), Koza Mostra (Gr), Burak Malcok (Tr) допълват шарения музикален пъзел на вечерните концерти, а в неделя Йордан Камджалов  ще направи своята беглишка мукална лаборатория.

Извън това програмата е пълна със странни хора, правещи странни неща, които ще ви наситят с огромна радост от общуването с тях.
Всъщност странността на заниманията няма никакво значение.


Важни са хората, обитаващи природата, дълбоко свързани с нея и един с друг.

На Беглика сме хора от бъдещето. Спокойни. Обичащи. Нови.


"Законът на хармонията гласи, че ако ти имаш нужда от нас, ние имаме нужда от теб.
...за да отключим заедно всички възможности, които съществуват в безкрая от вдъхновения, който хората наричат Вселена..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар