петък, 24 април 2015 г.

Madness

От пролетта ще да е.
Друсалки газят мотористи, акушерки пребиват бебета, а протестиращите се сетиха, че Вежди е министър на културата. Добро утро, приятно ми е, Кифла Локумена.
Някои от протестърите свенливо цитираха в мрежите и етичния кодекс на българските медии, според който излъчването на кадрите с акушерката, която удря бебето, е нещо малко неморалничко. Не съм юрист, но съм готова да се обзаложа, че ако читав адвокат се заеме със случая, ще се окаже и незаконничко. Ама нещо не виждам гневна тълпа под прозорците на бТВ-то на културата, например. Не че нещо, ако ще протестираме пред всички, които ги показаха, голям парад ще се получи. Но си мисля - сигурно грубите селски прояви на министъра са по-достойни за гняв от тези на медиите. В крайна сметка  Веждичката ще се поядоса, ще се пообиди, пък ще му мине. Освен това театърът с възмущението и извинението му винаги може да бъде уточнен и спазарен. Ама телевизорите може да изгубят ентусиазма си към отразяване на протестите, и тогава я втасахме.

"Никой от тези, срещу когото протестират хората, не е победен. Това не значи, че не трябва протестират."
Да, бе. Това ясно. И аз така мисля.
Ама размахването на пръст във ФБ е като бързия секс - не е повод за запознанство и по правило не постига удовлетворителни резултати.

П.П. Познавам доста свестни, интелигентни и чувствителни хора, които работят в медиите, публикували кадрите. Колкото и да сме жалки в радиото, ще ви призная колеги - искрено ви съчувствам...



Няма коментари:

Публикуване на коментар